• Адреса пр. Лесі Українки, 55

  • Телефон +38 (056) 373-25-36

  • Email dcpto@ukr.net

Участь у вебінарі

27.09.2022

23 вересня 2022 року Дніпропетровський центр ПТО ДСЗ взяв участь у вебінарі  на тему «Адитивні технології у професійній (професійно-технічній) освіті: стан та перспективи». Захід організовано  та проведено Навчально-методичний центром професійно-технічної освіти  у Дніпропетровській області.

Сергій Сороквашин, заступник директора з навчально-методичної роботи Центру, кандидат педагогічних наук, презентував учасникам вебінару досвід упровадження технологій 3D-друку в закладі освіти дорослих. Розроблено електронний НМК та вийшов друкований авторський навчальний посібник «Основи3D-друку».  Як додаткові компетентності предмет основи 3D-друку включено до навчальних планів за професією Оператор з обробки інформації та програмного забезпечення та курсів  «Створення об’єктів та сцен тривимірної графіки у 3DSMAX». Традиційно ці напрями навчання користуються попитом у дорослого населення.

Впроваджуючи адитивні технології у професійну (професійно-технічну) освіту, на замовлення роботодавців у Центрі розроблено новий напрям професійної підготовки - «Робота та програмування верстатів з числовим програмним керуванням. Лазерне різання та 3D-друк». Навчання розпочинається у жовтні 2022 року.