• Адреса пр. Лесі Українки, 55

  • Телефон 0 800 600 630

  • Email dcpto@ukr.net

Участь у навчальному візиті

12.06.2024

11 червня на педагогічній раді директор Дніпропетровського центру ПТО ДСЗ  Лариса Сидорчук  звітувала про результати роботи в рамках навчального візиту до Чеської Республіки. Навчальний візит було організовано згідно до програми «Професійна освіта в Україні/ Skills4Recovery», яку реалізує ПРООН, впроваджуючи ініціативу «Сильні інституції ринку праці: комплексне осучаснення Державної служби зайнятості та провайдерів професійної освіти».

Пані Лариса ознайомила педагогів із системою освіти в Чехії, взаємодією закладів професійної освіти з підприємствами-роботодавцями, з управлінськими аспектами та досвідом інспектування результатів навчання здобувачів освіти.

Для учасників візиту, відзначила пані Лариса, велике значення мали робочі зустрічі у Міністерстві освіти, молоді та спорту, Інституті визначення та підтвердження результатів навчання, Департаменті освіти м. Карлові Вари та у Чеській Торговій Палаті. З метою ознайомлення із системою роботи та взаємодії стейкхолдерів, учасники візиту відвідали 15 установ – державні заклади освіти та приватні підприємства-роботодавці західних країв Чехії.

При обговоренні інформації педагогічною радою Центру визначено, що досвід Чеської республіки: зустрічі з педагогами, знайомство з техніками навчання, матеріально-технічними базами закладів сприятиме визначенню стратегічних змін у подальшій діяльності Центру, пошуку нових можливостей розвитку, впровадженню нових технологій навчання.