• Адреса пр. Лесі Українки, 55

  • Телефон +38 (056) 373-25-36

  • Email dcpto@ukr.net

Проведено засідання методичної секції

12.10.2018

11 жовтня 2018 року на базі Дніпропетровського центру ПТО ДСЗ проведено засідання методичної секції керівників ПТНЗ І-го рівня атестації Дніпропетровщини на тему «Особливості організації освітнього процесу у 2018 – 2019 навчальному році». Захід організовано Навчально-методичним центром професійно-технічної освіти у Дніпропетровській області. В роботі секції взяли участь директор НМЦ ПТО Віктор Василиненко та методисти центу, начальник відділу професійної освіти та ресурсного забезпечення Департаменту освіти і науки ОДА Оксана  Дудля, керівники Дніпропетровського ОЦЗ - заступник директора-начальник відділу організації надання послуг роботодавцям Наталя Селякова та начальник відділу організації профнавчання Тетяна Кардель, заступник директора з інформаційних технологій ДОЦНТТІТУМ Олександр Бідуля, директор Дніпропетровського центру ПТО ДСЗ Лариса Сидорчук та заступники директора Центру.

Учасники заходу розглянули питання про пріоритети та вимоги МОН України на 2018 – 2019 навчальний рік: особливості розробки робочих навчальних планів, запровадження дистанційного навчання, правила роботи з програмним комплексом ЄДЕБО, видача та облік документів про професійну освіту тощо.

Представники служби зайнятості більше уваги приділили питанням взаємодії з роботодавцями: Селякова Н.Ю. висвітлила питання підготовки кваліфікованих робітничих кадрів, яких потребують роботодавці регіону, Кардель Т.Є ознайомила присутніх з вимогами щодо видачі ваучерів певним категоріям громадян.

З успішним досвідом впровадження у освітній процес Центру елементів дуального навчання та розробки робочих навчальних планів на модульно-компетентнісній основі ознайомили учасників заходу заступники директора Центру Денис  Айвазов та Сергій  Сороквашин.

Сидорчук Лариса Володимирівна ознайомила гостей з матеріально-технічною базою Центру. При спілкуванні з педагогами та слухачами було  відмічено високий рівень технічного та навчально-методичного забезпечення професійного навчання слухачів, комфортні умови навчання, атмосферу співпраці всіх учасників освітнього процесу.