• Адреса пр. Лесі Українки, 55

  • Телефон 0 800 600 630

  • Email dcpto@ukr.net

Презентуємо досвід дистанційного навчання дорослих

27.03.2023

23 березня 2023 року Дніпропетровський центр ПТО ДСЗ взяв участь у Міжрегіональному науково-практичному семінарі «Розвиток науково-методичної компетентності педагогічних працівників на засадах  цифрової дидактики», який проведено на базі Білоцерківського інституту неперервної професійної освіти. До заходу долучилися понад 250 учасників з п’ятдесяти закладів освіти і наукових установ України.

На семінарі відбулося активне обговорення шляхів розширення освітнього і дослідницького простору цифрової освіти та розвитку науково-методичної компетентності педагогічних працівників на засадах цифрової дидактики і педагогіки, а також можливість пошуку сучасних практик урізноманітнення форм і методів навчання, спрямованих як на потреби здобувачів освіти, так і на врахування вимог й запитів ринку праці та цифрового суспільства.

Участь у науково-практичному семінарі взяв заступник директора з НМР, кандидат педагогічних наук Сергій Сороквашин. У своєму виступі «Сучасні підходи до організації дистанційного навчання дорослих» Сергій Володимирович презентував платформу дистанційного навчання Центру як сучасний інструмент перенавчання дорослого населення – отримання нової робітничої професії та формування компетентностей на замовлення роботодавців. В умовах глобальної цифровізації саме дистанційна платформа Центру розширила можливості дорослих здобувачів освіти щодо навчання упродовж життя.