• Адреса пр. Лесі Українки, 55

  • Телефон +38 (056) 373-25-36

  • Email dcpto@ukr.net

Обери професію для себе

22.10.2021

В рамках проєкту «Тест-драйв професій для дівчат» 21 жовтня 2021 Дніпропетровський центр ПТО ДСЗ презентував робітничу професію Оператор з обробки інформації та програмного забезпечення. Проєкт має за мету підтримку дівчат та жінок на шляху вибору професії та напряму особистого кар’єрного зростання. Захід є частиною програми "EU4Skills: кращі навички для сучасної України" – спільної програми ЄС та його держав-членів Німеччини, Фінляндії, Польщі та Естонії для підтримки реформи професійно-технічної освіти в Україні.

Директор Центру Лариса Сидорчук розповіла учасникам заходу про професію  Оператор з обробки інформації та програмного забезпечення та надала цікаву статистику: з липня 2011 року в Центрі пройшли навчання 231 особа, в тому числі 136 жінок.

Сергій Сороквашин, заступник директора з НМР зазначив, що з метою відповідності навчання вимогам ринку праці і  допомоги молоді та дорослим  реалізувати власний потенціал, зміст навчальних програм постійно оновлюється. Так, до робочого навчального плану професії Оператор з обробки інформації та програмного забезпечення додано як додаткову компетентність предмет «Основи 3D-друку». Розроблено методичне забезпечення, створено матеріально технічну базу, у вересні 2021 року побачив світ власний посібник.

Цікавий  та пізнавальний майстер клас зі створення ілюстрацій в програмі  Adobe Illustrator провела Лілія Загородня, яка викладає спецпредмети професійно-теоретичного циклу за даною професією.

Завершилася зустріч спілуванням учасників та відповідями на запитання.