• Адреса пр. Лесі Українки, 55

  • Телефон 0 800 600 630

  • Email dcpto@ukr.net

Навчаємо для відбудови країни

10.10.2023

Дніпропетровський центр ПТО ДСЗ звітував Національній комісії України у справах ЮНЕСКО про проведення заходу освітнього та профорієнтаційного спрямування «Навчаємо для відбудови країни».

Проведено презентацію Центру як закладу професійної підготовки кваліфікованих робітників, навчання та перенавчання дорослого населення для потреби ринку праці регіону. Мешканців громад та учнів ДВПУБ ознайомили з з робітничими професіями і напрямами за компетенціями в  різних галузях економіки. Особлива увага приділялася інформації щодо умов та термінів навчання, перспективам працевлаштування на підприємствах регіону під час воєнної агресії Російської Федерації.  Учні  ДВПУБ проявили інтерес  до курсів «Керування БПЛА (дроном): теорія і практика», як формування додаткової компетентності робітників будівельної галузі.

Для учасників заходу проведено тренінги-практики формування компетентностей  безпеки «Надання домедичної допомоги», що є актуальним під час воєнної агресії Російської Федерації проти України та мотиваційні тренінги «М’які навички для навчання впродовж життя».       

Активно підчас проведення заходу відбувалося навчання за напрямами  «Безпечне освітнє середовище: теоретичні та практичні аспекти надання домедичної допомоги» та  «Нове харчування у закладах освіти. Аудит системи НАССР». Педагоги та працівники закладів освіти Дніпропетровської, Хмельницької, Вінницької, Полтавської, Кіровоградської формували навички для відновлення безпечної роботи шкіл і дитячих садочків у форматі офлайн та організації харчування дітей.

Інформацію про захід направлено для публікації на сторінці Національній комісії України у справах ЮНЕСКО у Фейсбуці.