• Адреса пр. Лесі Українки, 55

  • Телефон +38 (056) 373-25-36

  • Email dcpto@ukr.net

Подорож у світ професій до Міжнародного дня захисту дітей

31.05.2019

Щороку в перший день літа відзначається Міжнародний день захисту дітей - прекрасне свято радості та одвічної надії. Адже саме в дітях ми хочемо бачити здійснення своїх мрій і сподівань. Прагнемо, щоб вони росли здоровими та радісними, прославляли свої родини і рідний край.

Наш Центр долучився до святкування цього дня та завітав до дитячого садочка навчально-виховного комплексу №148 «Планета щастя». Педагоги та слухачі в рамках профорієнтаційного заходу «Подорож у світ професій» надали можливість малечі зазирнути у дорослий світ та познайомитися з розмаїттям робітничих професій. Дітлахи із задоволенням опановували  нескладні професійні навички: рахували гроші, перевіряли їх на справжність, робили манікюр, вимірювали тиск та слухали як працює серце, спробували працювати на касовому апараті, вчилися художньому оформленню подарунків і покупок. На завершення маленькі працівники отримали винагороду за свою роботу - солодощі від колективу Центру.

Ще одним профорієнтаційним заходом, проведеним у рамках Міжнародного дня стала екскурсія для дітей та онуків слухачів Центру. До нашого навчального закладу завітали гості віком від 5 до 13 років. Педагоги презентували дітям навчальний заклад, ознайомили з робітничими професіями, які здобувають їх батьки. Знайомство з Центром відбувалося у вигляді сюжетно-рольових ігор. Кожен охочий міг спробувати  себе в ролі продавця супермаркету, касира в банку, майстра манікюру чи медичної сестри з догляду за хворими, фахівця з 3D-друку.

Окрім екскурсії Центром, юні відвідувачі взяли участь в інтерактивній грі «Калейдоскоп професій»,  вікторині. А малята із задоволенням  складали пазли, відгадували загадки, розфарбовували картинки професійної тематики. Діти поглибили свої уявлення про працю дорослих, світ професій, розвивали вміння співпрацювати, весело і з користю провели час.

Турбота про дітей, захист їхніх прав повинні бути одним з найголовніших обов'язків дорослих. Адже, діти – це наше майбутнє, майбутнє України. І саме від нас залежить, яким буде становлення маленької людини та як складеться її доля, який професійний шлях вона обере, і як буде ставитися до своєї професії та як цінуватиме людську працю.

Усіх маленьких українців вітаємо зі святом. Зростайте, творчо мисліть та розвивайте свої здібності.