З 30 липня 2021 року в Дніпропетровському центрі ПТО ДСЗ проводиться навчання на курсах «CultFood – культура харчування: організація нового харчування у закладах освіти». Перші посвідчення про підвищення кваліфікації та сертифікати Центру отримали мешканці П’ятихатської міської ОТГ та Вишнівської ОТГ - претенденти на посади кухарів, їх помічників та працюючі фахівці, які відповідають за організацію харчування школярів.
Програма курсів включає ознайомлення слухачів з соціальним проєктом «Нове шкільне харчування», заснованим експертом Євгеном Клопотенком та підтриманим МОН України та МОЗ України, вивчення нормативних документів щодо реформування шкільного харчування та впровадження системи НАССР, знайомство з рецептурами страв, кулінарною характеристикою продуктів тощо.
Нові знання сприятимуть реформуванню системи харчування дітей у закладах освіти, збереженню їх здоров’я та формуванню культури харчування.