Лабораторно-практичні заняття
Лабораторно-практичне заняття №
3
на тему: Складання товарних звітів.
Мета: Навчитися складати Звіти про
наявність і рух товарно-матеріальних цінностей (Товарні
звіти).
Забезпечення:
1)
комп’ютери;
2) мультимедійний
проектор;
3) опорний
конспект;
4) бланки документів
«Товарний звіт»
(Додаток В).
Знання, необхідні для
виконання лабораторно-практичної роботи:
1.
Сутність і види інвентаризації.
2.
Порядок
проведення інвентаризації товарів і тари.
3. Порядок складання товарних звітів.
Хід
роботи
Завдання
1.
1. На підставі даних скласти
«Інвентаризаційний опис товарно-матеріальних цінностей» форма №
інв-3.
Дані для
виконання завдання:
ТОВ «СМІК» магазин «Ліра», 49000, м.
Дніпро, вул. Ю. Савченка, буд.6. Код ЄДРПОУ
19439129. Поточний рахунок № 26007001200100
в АТ КБ «Приватбанк», МФО 305299. Директор
– Менько С.О., гол. бухгалтер – Оксентюк Т.Р.
1) Товарний звіт № 27 за 01.02.20ХХ
р., матеріально-відповідальна особа: завідувач магазином Іванов Петро
Романович
Залишок на 01.02.20ХХ
р:
-
товарів – 4000,00 грн.
- тари
– 100,00 грн.
1. Отримано від АТ
«Хеопс» по накладній № 101 від 01.02.20ХХр.:
-
товарів – 18550,00 грн.
- тари
(ящики) – 3520,00 грн.
2. Отримано від ТОВ
«М’ясокомбінат» по накладній №10 від 01.02.20ХХ р.:
-
товарів – 2500,00 грн.
- тари
(ящики) – 300,00 грн.
3. Отримано від ВАТ
«Бакалія» по накладній № 183 від 01.02.20ХХр.:
-
товарів – 1045,00 грн.
- тари
(ящики) – 30,00 грн.
4. Повернута тара
(ящики) ТОВ «М’ясокомбінат» по накладній № 37 від 01.02.20ХХр. на суму 300,00
грн.
5. Повернута тара
(ящики) АТ «Хеопс» по накладній № 38 від 01.02.20ХХр. на суму 3520,00
грн.
6. Отримана виручка
від реалізації товарів (квитанція до ПКО №57 від 01.02.20ХХр.) – 20000,00
грн.
2) Товарний звіт № 28 за 02.02.20ХХ
р., матеріально-відповідальна особа: завідувач магазином Іванов Петро
Романович
Залишок на 02.02.20ХХ
р:
-
товарів – 6095,00 грн.
- тари
– 130,00 грн.
1. Отримано від ТОВ
«Ніка» по накладній № 135 від 02.02.20ХХр.:
-
товарів – 1550,00 грн.
- тари
(ящики) – 150,00 грн.
2. Отримано від ТОВ
«Дружба» по накладній № 65 від 02.02.20ХХ р.:
-
товарів – 875,00 грн.
- тари
(ящики) – 130,00 грн.
3. Отримано від ВАТ
«Ювілейний» по накладній № 257 від 02.02.20ХХр.:
-
товарів – 3800,00 грн.
- тари
(ящики) – 230,00 грн.
4. Повернута тара
(ящики) ТОВ «Дружба» по накладній № 39 від 02.02.20ХХр. на суму 130,00
грн.
5. Повернута тара
(ящики) ВАТ «Ювілейний» по накладній № 40 від 02.02.20ХХр. на суму 230,00
грн.
6. Повернута тара
(ящики) ВАТ «Бакалія» по накладній № 41 від 02.02.20ХХр. на суму 30,00
грн.
7. Отримана виручка від реалізації товарів (квитанція до ПКО №58 від 02.02.20ХХр.) – 12000,00 грн.
2. Заповнені документи
продемонструвати викладачу.
Контрольні
запитання:
1.
Назвіть основні види
інвентаризації.
2. Який порядок призначення
і проведення інвентаризації товарів і тари?
3.
Яку
звітність складають матеріально-відповідальні особи за товари і тару в
торгівлі?
4.
Описати
порядок складання та основні реквізити Товарного звіту.
Лабораторно-практичне заняття №
4
на тему: Підготовка документів
до проведення інвентаризації.
Мета:
Навчитися оформлювати документи до проведення
інвентаризації.
Забезпечення:
1)
комп’ютери;
2)
мультимедійний
проектор;
3)
опорний
конспект;
4) бланки
документів «Інвентаризаційний опис товарно-матеріальних цінностей» форма №
інв-3, «Порівняльна відомість результатів інвентаризації товарно-матеріальних
цінностей» форма № інв-19 (Додаток В).
Знання, необхідні для
виконання лабораторно-практичної роботи:
1.
Порядок проведення інвентаризації товарів і тари.
2.
Інвентаризаційні
різниці та їх узгодження.
3.
Документальне відображення результатів
проведення інвентаризації.
Хід
роботи
Завдання
1.
1. На
підставі даних скласти «Інвентаризаційний опис товарно-матеріальних цінностей»
форма № інв-3.
Дані
для виконання завдання 1:
05 лютого
20ХХ р. інвентаризаційна комісія ТОВ «СМІК» магазин «Ліра» у
складі:
Голова
комісії: директор – С.О. Менько
Члени
комісії:
менеджер
відділу збуту – Г.М. Ступа
товарознавець
– О.С. Карпик
бухгалтер
– В.В. Хитрик
провела
інвентаризацію на підставі наказу № 222 від 01.02.20ХХ р.
Дата
початку інвентаризації: 05.02.20ХХ р.
Дата
закінчення інвентаризації: 05.02.20ХХ р.
Матеріально-відповідальна
особа – завідувач магазином Іванов Петро Романович
Інвентаризаційний
опис товарно-матеріальних цінностей №25 від 05.02.20ХХ р.
Для
слухачів професії 5220 Продавець продовольчих
товарів:
Інвентаризація
проведена у відділі «Овочі, фрукти», в результаті встановлено
наступне:
№
з/п |
найменування |
Ціна,
грн. |
фактична наявність,
кг |
за
даними обліку, кг |
1 |
Яблуко
«Чемпіон» |
10,00 |
40 |
40 |
2 |
Морква |
8,00 |
50 |
50 |
3 |
Сливи |
20,00 |
20 |
22 |
4 |
Виноград |
30,00 |
18 |
20 |
5 |
Картопля |
5,00 |
100 |
100 |
6 |
Огірки
свіжі |
25,00 |
40 |
40 |
7 |
Помідори
свіжі |
35,00 |
29 |
30 |
8 |
Апельсини
«Єгипет» |
20,00 |
25 |
23 |
9 |
Апельсини
«Іспанія» |
20,00 |
18 |
20 |
10 |
Банани |
29,00 |
16 |
15 |
Всі
дані та підрахунки перевірив головний бухгалтер Т.Р.
Оксентюк.
Для
слухачів професії 5220 Продавець непродовольчих
товарів:
Інвентаризація
проведена у відділі «Парфумерно-косметичні
товари», в результаті встановлено наступне:
№
з/п |
найменування |
Ціна,
грн. |
фактична наявність,
шт. |
за
даними обліку, шт. |
1 |
Стійка
крем-фарба Palette |
30,00 |
20 |
20 |
2 |
Шампунь
Gliss Kur 400 мл |
55,00 |
29 |
30 |
3 |
Бальзам
Gliss Kur 250 мл |
40,00 |
30 |
29 |
4 |
Дитяча
зубна паста «Дракоша» |
15,00 |
20 |
20 |
5 |
Крем
для рук «Чарівниця» зволожуючий |
14,00 |
24 |
27 |
6 |
Крем
для рук «Чарівниця» живильний |
14,00 |
27 |
24 |
7 |
Серветки
паперові з малюнком |
2,50 |
55 |
54 |
8 |
Серветки
вологопоглинаючі |
8,00 |
30 |
30 |
9 |
Серветки
віскозні |
17,00 |
50 |
52 |
10 |
Губки
кухонні |
8,00 |
23 |
24 |
Всі
дані та підрахунки перевірив головний бухгалтер Т.Р.
Оксентюк.
Відсутні
реквізити додати самостійно.
Завдання
2.
1.На
підставі даних скласти «Порівняльну відомість результатів інвентаризації
товарно-матеріальних цінностей» форма № інв-19.
Дані
для виконання завдання 2:
На підставі Інвентаризаційного опису товарно-матеріальних цінностей №25 від 05.02.20ХХ р. скласти «Порівняльну відомість результатів інвентаризації товарно-матеріальних цінностей» форма № інв-19 № 18 від 05.02.20ХХ р., у якій зафіксувати нестачу, лишки та пересортування відповідних товарно-матеріальних цінностей.
3. Заповнені документи
продемонструвати викладачу.
Контрольні
запитання:
1. Описати порядок
призначення і проведення інвентаризації товарів і тари.
2.
Які причини виникнення
інвентаризаційних різниць?
3.
Описати
класифікацію товарних втрат.
4.
Описати
причини та результати зарахування пересортування товарі і тари.
5. Описати порядок виявлення і
відображення результатів інвентаризації.