• Адреса пр. Лесі Українки, 55

  • Телефон +38 (056) 373-25-36

  • Email dcpto@ukr.net

Впровадження дуального навчання: взаємодія стейкхолдерів

03.10.2019

2 жовтня у м. Кам’янське в рамках Міжнародного українсько-німецького проєкту «ЕХАМ+» відбувся круглий стіл на тему «Взаємодія стейкхолдерів в умовах впровадження елементів дуального навчання для якісної професійної підготовки фахівців». У роботі круглого столу взяли участь представники роботодавців, обласної служби зайнятості, закладів професійної (професійно-технічної)  та загальної середньої освіти регіону.  

Учасники заходу поділилися досвідом реалізації дуального навчання у закладах професійно-технічної освіти та проведення профорієнтаційної роботи в процесі професійного самовизначення учнів шкіл, обговорили проблеми інституту наставництва на виробництві.

Серед питань, які потребують вирішення, пріоритетними в роботі учасниками круглого столу визначено: вивчення аспектів дуального навчання та його переваги для зацікавлених сторін, законодавче урегулювання процесу впровадження дуальної форми навчання, розвиток взаємодії сторін з питань підготовки спеціалістів та сприяння їх працевлаштуванню.

У роботі круглого столу від обласної служби зайнятості взяли участь заступник директора-начальник відділу організації надання послуг роботодавцям Дніпропетровського обласного центру зайнятості Наталія Селякова та заступник директора з навчально-методичної роботи Дніпропетровського центру ПТО ДСЗ, ЕХАМ-експерт Сергій Сороквашин.