• Адреса пр. Лесі Українки, 55

  • Телефон +38 (056) 373-25-36

  • Email dcpto@ukr.net

Участь у проекті «ЕХАМ Дніпро»

23.01.2019

Запровадження дуальної освіти в Україні є дієвим прикладом реформи  професійно-технічної освіти. За основу взятий досвід Німеччини. В обласній раді організація роботодавців Дніпропетровщини спільно з німецькою організацією «NORDMETALL» обговорили можливості співпраці з метою забезпечення дуальної підготовки кваліфікованих робітників для потреб ринку праці регіону. До співпраці залучені підприємства: ДТЕК, Придніпровська залізна дорога, КБ «Південне», ТОВ «Астра» та інші.

У робочих зустрічах у межах проекту «ЕХАМ Дніпро» бере активну участь Сергій Сороквашин, заступник директора з НМР Центру, експерт ЕХАМ від обласної служби зайнятості. Експерти проходять навчання і в подальшому  будуть проводити аналіз ситуації щодо  можливості дуального навчання на базі компаній роботодавців, стимулюватимуть і заохочуватимуть підприємства до впровадження дуальної форми підготовки робітничих кадрів.

З 22 по 24 січня 2019 року в рамках навчальної поїздки експерти «ЕХАМ Дніпро» працюють у Німеччині: відвідують освітні центри, професійно-технічні училища та MV Werft у Штральзунді, вивчають передовий досвід.