• Адреса пр. Лесі Українки, 55

  • Телефон +38 (056) 373-25-36

  • Email dcpto@ukr.net

Проведено Раду роботодавців Центру

11.12.2020

10 грудня 2020 року відбулося засідання міжгалузевої Ради роботодавців Дніпропетровського центру ПТО ДСЗ. Захід проводився з метою активізації та оновлення співпраці і шляхів взаємодії роботодавців Дніпропетровщини та Дніпропетровського центру ПТО ДСЗ  у професійній підготовці якісних робітничих кадрів відповідно до змін в економіці, технологій виробництва та соціальних трансформацій. Участь у засіданні Ради роботодавців взяли директорка Дніпропетровського обласного центру зайнятості Вікторія Кузнецова, голова  Федерації організацій роботодавців Дніпропетровщини Віктор Сергєєв, голова Дніпропетровського обласного об’єднання профспілок Віталій Дубіль,  представники підприємств і установ м. Дніпра та області. Розширити коло учасників дозволив очно-дистанційний формат проведення заходу: взяти участь у заході змогли ринкоутворюючі підприємства регіону, серед яких ТОВ Дніпровський МК, ПАТ Дніпровський коксохімічний завод, Гіпермаркет Ашан.

Під час засідання учасники розглянули  питання підготовки кваліфікованих робітників на замовлення роботодавців регіону,  вирішення яких  доцільно  здійснювати у тісній взаємодії закладу освіти, служби зайнятості та стейкхолдерів. 

За підсумками проведеної Ради роботодавців було підписано резолюцію, якою  визначено що партнерство між учасниками ринку праці є запорукою збалансування попиту і пропозиції робочої сили, запобігання масовому безробіттю. А вдосконалення системи підготовки, перепідготовки і підвищення кваліфікації кадрів базується на забезпеченні відповідності умов виробничого навчання та виробничої практики реальним умовам трудової діяльності майбутнього працівника.