• Адреса пр. Лесі Українки, 55

  • Телефон +38 (056) 373-25-36

  • Email dcpto@ukr.net

Подяка від Федерації організацій роботодавців Дніпропетровщини

01.12.2020

Федерація організацій роботодавців Дніпропетровщини (ФОРД) висловила подяку Дніпропетровському центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості за співпрацю у межах українсько-німецького Проєкту Федерації організацій роботодавців Дніпропетровщини з організацією роботодавців NORDMETALL з розвитку соціального діалогу в Дніпропетровському регіоні в частині впровадження дуальної системи професійної освіти,  а  саме – підвищення рівня наставництва на виробництві за німецьким досвідом.

З 2019 року Дніпропетровський центр ПТО ДСЗ є активним учасником Проєкту, брав участь у розробці навчально-методичного забезпечення курсів. До викладацького складу курсів запрошено Сергія Сороквашина, заступника директора з НМР Центру, ЕХАМ-експерта.

До першої групи наставників увійшли керівники та спеціалісти кадрових служб 15 підприємств та 5 професійних шкіл регіону, серед яких КБ «Південне» Південмаш, ПАТ «Дніпропетровський агрегатний завод», ДТЕК «Інтеренергосервис», ПрАТ «Оріль-Лідер»,  Корпорація «АСТРА», ПАТ «ДМК»,  ПАТ «ДніпроАзот»,  КП ДОР «Аульський водовод» та інші. Саме ці підприємства є лідерами Дніпропетровської області щодо впровадження дуальної форми професійної підготовки кваліфікованих робітників, впроваджуючи досвід Німеччини.

20 листопада 2020 року успішно завершено 60-годинний перший модуль навчання першої групи з 20 осіб.  Другий  модуль  навчання планується провести в грудні 2020 року за участю німецьких фахівців. Впровадженню досвіду дуального навчання та наставництва на підприємствах регіону сприятиме навчальна подорож учасників курсів до Німеччини, яка планується перед іспитами весною 2021 року.