• Адреса пр. Лесі Українки, 55

  • Телефон +38 (056) 373-25-36

  • Email dcpto@ukr.net

Навчаємося для життя: проведено Всеукраїнську практичну конференцію

27.09.2019

26 вересня  2019 року Дніпропетровським центром ПТО ДСЗ проведено Всеукраїнську практичну конференцію «Сучасний стан та перспективи професійної освіти дорослих», яка проходила під патронатом Національної комісії України у справах ЮНЕСКО. Захід проведено за сприяння Департаменту освіти і науки Дніпропетровської облдержадміністрації та НМЦ ПТО у Дніпропетровській області та участі Державного центру зайнятості, регіональних центрів зайнятості та центрів ПТО ДСЗ.  У роботі практичної конференції за очно/дистанційною взяли участь понад 30 учасників із 11  областей України.

Основною метою конференції визначено втілення в життя принципів Рекомендації ЮНЕСКО про технічну та професійну освіту і підготовку (ТПОП) щодо освіти впродовж життя для розширення прав та можливостей в отриманні гідної роботи та сталого розвитку, подовження активної працездатності дорослого населення та учнівського молоді та поглиблення партнерського діалогу між стейкхолдерами, обговорення актуальних питань професійного навчання дорослих.

Конференцію відкрила директор Центру Лариса Сидорчук, з вітальним словом до учасників заходу звернувся  начальник відділу професійного навчання та активних програм зайнятості Департаменту реалізації політики зайнятості Державного центру зайнятості Олександр Калігаєв.  

На конференції обговорювалися питання реформи професійної освіти як базису розвитку суспільства, діяльності закладів професійної (професійно-технічної) освіти в умовах задоволення сучасного ринку праці, забезпечення якості професійної підготовки майбутніх кваліфікованих робітників в сучасному освітньому середовищі тощо.

За результатами представлених доповідей та загальної дискусії учасники заходу прийняли резолюцію, пропозиції якої вирішено направити до робочої групи з підготовки законопроекту з освіти дорослих.