• Адреса пр. Лесі Українки, 55

  • Телефон +38 (056) 373-25-36

  • Email dcpto@ukr.net

Екскурсія вихідного дня

24.06.2019

22 червня 2019 року колектив Дніпропетровського центру ПТО ДСЗ здійснив чудову подорож мальовничою Полтавщиною.

Екскурсія розпочалася з міста Полтави, яке вразило  своєю архітектурою, де поєднуються стилі імперського та українського бароко, чудовими парками та соборами, пам’ятниками та любов’ю полтавчан до свого міста.

На  Івановій горі, під стінами Успенського собору, звідки відкривається колоритна панорама Полтави, побували в садибі українського письменника Івана Котляревського. Позитивні емоції у всіх викликав і унікальний пам’ятник полтавській галушці.

Полтавщина щиро ділилася з нами своєю історією та чудовими краєвидами. Під час екскурсії занурилися у життя видатних полтавчан – Миколи Гоголя, Панаса Мирного, Івана Мазепи та Василя Кочубея.

На шляху до Диканьки зупинилися біля Тріумфальної арки, відвідали Лісову Перлину  - Миколаївську церкву та   насолодилися прохолодою лісу, де велетнями стоять кочубіївські вісімсотрічні дуби.

Несподіваним відкриттям стало селище Опішня та Національний музей гончарства. Це абсолютно унікальне місце не тільки для України, але й для всієї Європи. Чудова екскурсія, майстер клас для бажаючих зліпити свій перший глечик, галерея цікавих робіт гончарів з різних міст та країн  «Опішнянське диво» і безкрайні мальовничі краєвиди зробили відпочинок у Опішному незабутнім.

Яскраві спогади залишилися від відвідування незвичайного Музею українського весілля, де всі ми стали безпосередніми учасниками театралізованої екскурсії - обряду весілля на Полтавщині 17-19 століття.